Se incarca.
Va rog asteptati.

menu

+40788.55.00.57

+40721.46.34.31

office@varzaru.ro

layer1-background

Garantam profesionalism si persuasiune procesuala eficienta pentru clientii nostri in obtinerea despagubirilor cuvenite din accidente auto.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Ne implicam cu responsabilitate pentru recuperarea creantelor dvs. si va reprezentam interesele in cauzele succesorale.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Apelati la experienta noatra indelungata si competenta in solutionarea cauzelor de divort, exercitarea autoritatii parentale, program de vizitare minor si pensie de intretinere.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Dreptul la mostenire

NOTIUNEA DE MOSTENIRE.PRINCIPII GENERALE

Prin mostenire, dreptul la mostenire, se intelege transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta (persoane fizice, persoane juridice ori statul). Persoanele care dobandesc patrimoniul defunctului se numesc 'mostenitori' sau ' succesori'. Acestia au drept la mostenire.


Dreptul la mostenire poate fi legal sau testamentar. Mostenirea este legala in cazul in care transmiterea patrimoniului succesoral are loc in temeiul legii - la persoanele, in ordinea si cotele determintate de lege.

Ea intervine in cazul si in masura in care defunctul nu a dispus prin testament de patrimoniul sau.

Mostenirea este testamentara in cazul si in masura in care transmiterea masei succesorale are loc in temeiul vointei celui care lasa mostenirea, manifestata prin testament.
Mostenirea se poate deschide numai "prin moarte", de aceea data deschiderii mostenirii coincide cu momentul celui care lasa mostenirea. Prin deschiderea mostenirii se produce efectul juridic al transmiterii mostenirii.


In momentul deschiderii succesiunii se vor stabili persoanele care au vocatie succesorala(care au dreptul la mostenire) - dreptul de a veni la mostenire - precum si cotele pe care fiecare dintre mostenitori urmeaza a le primi din masa succesorala lasata de defunct.

Odata cu deschiderea succesiunii si a stabilirii mostenitorilor, acestia au dreptul de optiune succesorala, un drept legal prin care pot alege intre confirmarea titlului de mostenitor prin acceptarea mostenirii sau desfiintarea titlului, prin renuntarea la mostenire.

Dreptul de optiune succesorala, dreptul la mostenire, se poate exercita in termen de 6 luni de la momentul deschiderii mostenirii.

Trebuie sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la data decesului persoanei pe care o mosteniti.

In Codul Civil se arata ca mostenirea se deschide prin moarte, ceea ce inseamna ca data deschiderii mostenirii coincide
cu moartea celui care lasa mostenirea. Dezbatera succesiunii in cadrul procedurii notariale sau pe cale judecatoreasca
este un moment distinct si ulterior.

Data deschiderii succesiunii este data mortii defunctului, dovedita, dupa caz, cu certificatul de deces sau cu hotararea
judecatoreasca declarativa de moarte, acte care fac dovada deplina a decesului, pana la proba contrara. Aceasta data
este foarte importanta, deoarece in raport cu acest moment sunt identificate persoanele chemate a mosteni, capacitatea
lor succesorala si drepturile ce li se cuvin, si tot aceasta este, de regula, data care marcheaza curgerea termenului de 6
luni, care este un termen de prescriptie a dreptului de optiune succesorala.

Un caz cu totul special il constituie mstenirea unor persoane care au decedat in aceeasi imprejurare (in special in
accidente cand nu se poate sti cine a murit mai intai), legea prezumand ca acestia au murit deodata.

Locul deschiderii succesiunii este ultimul domiciliu (voluntar sau legal) al defunctului. Daca defunctul nu avea domiciliul
in tara, mostenirea se considera deschisa la locul unde se afla, in tara, cele mai importante bunuri ale mostenirii.

Servicii juridice Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Avocat mosteniri! Avocat recuperari creante Avocat divort Avocat despagubiri

Ce spun clientii nostri

Am fost victima unui accident auto in urma caruia am suferit leziuni profunde si permanente. Partea adversa a epuizat toate mijloacele procesuale pentru a ma impiedica sa obtin reparatia baneasca ce mi se cuvenea. Numai abilitatea profesionala deosebita si insistenta manifestate de avocatii mei m-au ajutat sa imi fie platite si cele mai mici pretentii legale la care as fi renuntat de altfel pentru a grabi judecarea cauzei. Pe calea prezentei imi exprim gratitudinea pentru rabdarea si exigenta profesionala cu care a fost tratata situatia mea de catre echipa de avocati pe care o recomand pe aceasta cale tuturor acelora care impartasesc o experienta asemanatoare.

DUMITRA BLOJU – pensionara

Am fost accidentata pe trecerea de pietoni si cu toate ca eram nevinovata am fost tratata cu insolenta si aroganta de catre soferul a carui victima am fost. Acest lucru m-a intimidat si poate ca as fi renuntat usor sa imi revendic drepturile, mai ales ca in profesia mea de medic nu am avut niciodata tangenta cu instantele de judecata. Avocatii care m-au reprezentat m-au ajutat sa imi recapat demnitatea si mai ales sa imi recuperez drepturile banesti care pot face suportabila situatia in care ma aflu in prezent. Aduc multumiri pe aceasta cale profesionalismului si tenacitatii echipei Cabinetului de Avocat VARZARU ION care a stiut si a obtinut pentru mine sumele de bani reparatorii atat sub aspect material cat si moral.

IORDACHE MARIANA - medic pediatru

Am investit intr-o afacere o suma considerabila de bani. Cu toate ca am fost de buna credinta, partenerii nostri contractuali au renuntat brusc, in mod unilateral la conventia noastra si mai mult decat atat ei au fost aceia care ne-au actionat in instanta, solicitand sa le platim daune, desi in realitate noi eram cei pagubiti. Procesul se anunta astfel de lunga durata prin epuizarea tuturor cailor de atac legale. Avocatii nostri au analizat cu atentie si au interpretat cu maiestrie profesionala o clauza din contract care ne era favorabila noua si care a stins litigiul in favoarea noastra. Mai mult decat atat, pe langa valorificarea creantei ce ni se cuvenea am obtinut si daune care au reparat nedreptatea care ni se facuse. Ne exprimam satisfactia si multumirea ca am apelat la Cabinetul de Avocat “VARZARU ION” care ne-a reprezentat si care, prin reprezentantii sai, a analizat cu acuratete profesionala si inteligenta documentele procesului asa incat sa obtina pronuntarea unei hotarari judecatoresti favorabila noua.

S.C. MAILA METAL S.R.L.

Sunt tatal unei fetite de 11 ani cu care locuisem impreuna inca de la nasterea acesteia. Dupa divortul de sotia mea, fetita mi-a fost incredintata de instanta de judecata. Ulterior, si celelalte doua procese intentate de fosta sotie pentru obtinerea copilului i-au fost respinse. In prezent, mama fetitei este plecata in strainatate, dar la sfatul domnilor avocati MORARU MARIA si VARZARU ION, care m-au ajutat in aceste procese, am pastrat o stransa legatura cu bunicii materni ai copilei pe care aceasta ii viziteaza periodic. Multumesc pe aceasta cale avocatilor mei care au facut posibila aflarea adevarului in instanta si m-au ajutat sa imi protejez fetita. In mod frecvent ii informez pe domnii avocati cu privire la performantele scolare ale copilei si le sunt recunoscator pentru prietenia cu care m-au onorat.

DINU AUGUSTIN CONSTANTIN - angajat Metrorex

Copilul meu sufera de o afectiune astmatica grava. Sotul meu a parasit domiciliul conjugal mutandu-se la o alta femeie. Dupa procesul de divort, acesta a solicitat in instanta un program de vizitare a baietelului nostru prin luarea copilului in noua sa locuinta. Am fost deosebit de ingrijorata de aceasta posibilitate, cunoscand modul de comportare al copilului atunci cand se declansau crizele astmatice nocturne si de faptul ca fostul meu sot nu s-a implicat niciodata pentru a ma ajuta in aceste imprejurari. Prin actiunea introdusa se invocau drepturi parintesti care ii permiteau fostului sot sa ia copilul din domiciliul meu pentru perioade indelungate de timp. Am primit ajutor competent si de un profesionalism exceptional din partea aparatorilor mei, reprezentanti ai Cabinetului de Avocat “VARZARU ION” care au demonstrat in instanta riscurile medicale la care se expune copilul daca este luat de acasa, transformand astfel exercitiul drepturilor parintesti ale tatalui intr-un program de vizitare care acum se desfasoara la domiciliul meu si in prezenta mea. Am deosebita consideratie pentru efortul profesional al avocatilor VARZARU ION si MORARU MARIA care s-au implicat cu pasiune si au dat dovada de profesionalism in apararea drepturilor copilului meu.

CIULEI MADALINA - manager administrativ

Aveti nevoie de un avocat profesionist? Sunati acum la +40788.55.00.57 sau +40721.46.34.31!