Se incarca.
Va rog asteptati.

menu

+40788.55.00.57

+40721.46.34.31

office@varzaru.ro

layer1-background

Garantăm profesionalism şi persuasiune procesuală eficientă pentru clienţii noştri în obţinerea despăgubirilor cuvenite din accidente auto.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Ne implicăm cu responsabilitate pentru recuperarea creanţelor dvs. şi vă reprezentăm interesele în cauzele succesorale.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Apelaţi la experienta noatră îndelungată şi competenţa în soluţionarea cauzelor de divorţ, exercitarea autorităţii parentale, program de vizitare minor, pensie de întreţinere.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Dreptul la mostenire

NOTIUNEA DE MOSTENIRE.PRINCIPII GENERALE

Prin mostenire, dreptul la mostenire, se intelege transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta (persoane fizice, persoane juridice ori statul). Persoanele care dobandesc patrimoniul defunctului se numesc 'mostenitori' sau ' succesori'. Acestia au drept la mostenire.


Dreptul la mostenire poate fi legal sau testamentar. Mostenirea este legala in cazul in care transmiterea patrimoniului succesoral are loc in temeiul legii - la persoanele, in ordinea si cotele determintate de lege.

Ea intervine in cazul si in masura in care defunctul nu a dispus prin testament de patrimoniul sau.

Mostenirea este testamentara in cazul si in masura in care transmiterea masei succesorale are loc in temeiul vointei celui care lasa mostenirea, manifestata prin testament.
Mostenirea se poate deschide numai "prin moarte", de aceea data deschiderii mostenirii coincide cu momentul celui care lasa mostenirea. Prin deschiderea mostenirii se produce efectul juridic al transmiterii mostenirii.


In momentul deschiderii succesiunii se vor stabili persoanele care au vocatie succesorala(care au dreptul la mostenire) - dreptul de a veni la mostenire - precum si cotele pe care fiecare dintre mostenitori urmeaza a le primi din masa succesorala lasata de defunct.

Odata cu deschiderea succesiunii si a stabilirii mostenitorilor, acestia au dreptul de optiune succesorala, un drept legal prin care pot alege intre confirmarea titlului de mostenitor prin acceptarea mostenirii sau desfiintarea titlului, prin renuntarea la mostenire.

Dreptul de optiune succesorala, dreptul la mostenire, se poate exercita in termen de 6 luni de la momentul deschiderii mostenirii.

Trebuie sa acceptati mostenirea in termen de 6 luni de la data decesului persoanei pe care o mosteniti.

In Codul Civil se arata ca mostenirea se deschide prin moarte, ceea ce inseamna ca data deschiderii mostenirii coincide
cu moartea celui care lasa mostenirea. Dezbatera succesiunii in cadrul procedurii notariale sau pe cale judecatoreasca
este un moment distinct si ulterior.

Data deschiderii succesiunii este data mortii defunctului, dovedita, dupa caz, cu certificatul de deces sau cu hotararea
judecatoreasca declarativa de moarte, acte care fac dovada deplina a decesului, pana la proba contrara. Aceasta data
este foarte importanta, deoarece in raport cu acest moment sunt identificate persoanele chemate a mosteni, capacitatea
lor succesorala si drepturile ce li se cuvin, si tot aceasta este, de regula, data care marcheaza curgerea termenului de 6
luni, care este un termen de prescriptie a dreptului de optiune succesorala.

Un caz cu totul special il constituie mstenirea unor persoane care au decedat in aceeasi imprejurare (in special in
accidente cand nu se poate sti cine a murit mai intai), legea prezumand ca acestia au murit deodata.

Locul deschiderii succesiunii este ultimul domiciliu (voluntar sau legal) al defunctului. Daca defunctul nu avea domiciliul
in tara, mostenirea se considera deschisa la locul unde se afla, in tara, cele mai importante bunuri ale mostenirii.

Servicii juridice Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Avocat mosteniri! Avocat recuperari creante Avocat divort Avocat despagubiri

Ce spun clientii nostri

Am fost victima unui accident auto în urma căruia am suferit leziuni profunde şi permanente. Partea adversă a epuizat toate mijloacele procesuale pentru a mă împiedica să obţin reparaţia bănească ce mi se cuvenea. Numai abilitatea profesională deosebită şi insistenţa manifestate de avocaţii mei m-au ajutat să îmi fie plătite şi cele mai mici pretenţii legale la care aş fi renunţat de altfel pentru a grăbi judecarea cauzei.Pe calea prezentei îmi exprim gratitudinea pentru răbdarea şi exigentă profesională cu care a fost tratată situaţia mea de către echipa de avocaţi pe care o recomand pe această cale tuturor acelora care împărtăşesc o experienţă asemănătoare.

DUMITRA BLOJU – pensionara

Am fost accidentată pe trecerea de pietoni şi cu toate că eram nevinovată am fost tratată cu insolenţa şi aroganţă de către şoferul a cărui victima am fost. Acest lucru m-a intimidat şi poate că aş fi renunţat uşor să îmi revendic drepturile , mai ales că în profesia mea de medic nu am avut niciodată tangenţă cu instanţele de judecată. Avocaţii care m-au reprezentat m-au ajutat să îmi recapăt demnitatea şi mai ales să îmi recuperez drepturile băneşti care pot face suportabilă situaţia în care mă aflu în prezent. Aduc mulţumiri pe această cale profesionalismului şi tenacităţii acelora care au ştiut şi au obţinut pentru mine sumele de bani reparatorii atât sub aspect material cât şi moral.

IORDACHE MARIANA - medic pediatru

Am investit într-o afacere o suma considerabilă de bani. Cu toate că am fost de bună credinţă, partenerul meu contractual a renunţat brusc, în mod unilateral la convenţia noastră şi mai mult decât atât el a fost acela care m-a acţionat în instanţa să îi plătesc daune , deşi în realitate eu eram cel păgubit. Procesul se anunţa astfel de lungă durata prin epuizarea tuturor căilor de atac legale. Avocaţii mei au analizat cu atenţie şi au interpretat cu măiestrie profesională o clauză din contract care îmi era favorabilă mie şi care a stins litigiul în favoarea mea. Mai mult decât atât, pe lângă valorificarea creanţei ce mi se cuvenea am obţinut şi daune care au reparat nedreptatea care mi se făcuse. Îmi exprim satisfacţia şi mulţumirea că am apelat la avocaţii care m-au reprezentat şi care au analizat cu acurateţe profesională şi inteligenţă documentele procesului aşa încât să nu fiu nevoit să continui judecata.

S.C. MAILA METAL S.R.L.

Sunt tatăl unei fetiţe de 11 ani cu care locuiesc împreună încă de la naşterea acesteia. După divorţul de soţia mea, fetiţa mi-a fost încredinţată de instanţa de judecată. Ulterior, şi celelalte două procese intentate de fosta soţie pentru obţinerea copilului i-au fost respinse. În prezent, mama fetiţei este plecată în străinătate, dar la sfatul domnilor avocaţi ,care m-au ajutat în aceste procese, am păstrat o strânsă legătură cu bunicii materni ai copilei pe care aceasta îi vizitează periodic. Mulţumesc pe această cale avocaţilor mei care au făcut posibilă aflarea adevărului în instanţa şi m-au ajutat să îmi protejez fetiţa. În mod frecvent îi informez pe domnii avocaţi cu privire la performanţele şcolare ale copilei şi le sunt recunoscător pentru prietenia cu care m-au onorat.

DINU AUGUSTIN CONSTANTIN - angajat Metrorex

Copilul meu suferă de o afecţiune astmatică gravă. Soţul meu a părăsit domiciliul conjugal mutându-se la o altă femeie. După procesul de divorţ, acesta a solicitat în instanţa un program de vizitare a băieţelului nostru prin luarea copilului în noua sa locuinţă. Am fost deosebit de îngrijorată de această posibilitate, cunoscând modul de comportare al copilului atunci când se declanşau crizele astmatice nocturne şi de faptul că fostul meu soţ nu s-a implicat niciodată pentru a mă ajuta în aceste împrejurări. Prin acţiunea introdusă se invocau drepturi părinteşti care îi permiteau fostului soţ să ia copilul din domiciliul meu pentru perioade îndelungate de timp. Am primit ajutor competent şi de un profesionalism excepţional din partea apărătorilor mei care au demonstrat în instanţa riscurile medicale la care se expune copilul dacă este luat de acasă, transformând astfel exerciţiul drepturilor părinteşti ale tatălui într-un program de vizitare care acum se desfăşoară la domiciliul meu şi în prezenţa mea. Am deosebită consideraţie pentru efortul profesional al avocaţilor care s-au implicat cu pasiune în rezolvarea drepturilor copilului meu.

CIULEI MADALINA - manager administrativ

Aveti nevoie de un avocat profesionist? Sunati acum la +40788.55.00.57 sau +40721.46.34.31!