Se incarca.
Va rog asteptati.

menu

+40788.55.00.57

+40721.46.34.31

office@varzaru.ro

layer1-background

Garantăm profesionalism şi persuasiune procesuală eficientă pentru clienţii noştri în obţinerea despăgubirilor cuvenite din accidente auto.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Ne implicăm cu responsabilitate pentru recuperarea creanţelor dvs. şi vă reprezentăm interesele în cauzele succesorale.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Apelaţi la experienta noatră îndelungată şi competenţa în soluţionarea cauzelor de divorţ, exercitarea autorităţii parentale, program de vizitare minor, pensie de întreţinere.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Model cerere de divort

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata…………….., domiciliata in………………., chem in judecata pe………, domiciliata in………….., pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta:

- sa declarati desfacuta casatoria incheiata cu paratul la data de ………. si inregistrata sub nr………din……..in registrul de stare civila de pe langa Primaria …….……..din vina paratului;

- sa revin la numele purtat anterior incheierii casatoriei, acela de………(sau sa-mi pastrez numele purtat in timpul casatoriei);

- sa-mi incredintati spre crestere si educare pe minorul………., nascut la data de ………..

- sa obligati paratul la plata unei pensii lunare pentru intretinerea minorului in cuantum de ¼ din veniturile pe care le realizeaza, de la data introducerii actiunii si pana la majoratul minorului;

- sa dispuneti partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei;

- sa fie obligat paratul sa-mi acorde intretinere pentru ca ma aflu in nevoie din pricina incapacitatii de munca survenita inainte de casatorie (ori in timpul casatoriei);

Solicit ca paratul sa fie obligat la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.

Motivele actiunii sunt:

In fapt, sunt casatorita cu paratul de la data de……………, iar din casatorie a rezultat minorul……….., nascut la data de………..

In continuare trebuie enumerate motivele pentru care sotii nu se mai inteleg, se precizeaza daca

sunt despartiti in fapt, de la ce data, cine se face vinovat de destramarea relatiilor de familie, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.

Daca din casatorie au rezultat copii minori, trebuie aratat sub a cui crestere si ingrijire se gasesc, cine s-a ocupat de educarea si cresterea lor pana la data introducerii cererii si se motiveaza caruia dintre soti pot fi incredintati in continuare;

Se vor indica date privitoare la starea materiala a parintilor in vederea stabilirii pensiei de intretinere.

In cazul in care sotul reclamant este in nevoie si solicita intretinere, trebuie aratat daca incapacitatea sa de munca s-a invit inainte de casatorie ori in timpul acesteia, daca este totala sau partiala, temporara sau permanenta si felul cum o dovedeste.

Daca se cere impartirea bunurilor comune, acestea trebuie enumerate, valoarea fiecarui bun, pentru cazul in care sotul parat contesta existenta unor bunuri.

In situatia in care reclamanta doreste sa poarte numele de familie al celuilalt sot si dupa desfacerea casatoriei, trebuie aratate motivele care justifica aceasta cerere;.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art.37 alin.2, 38, 40 al.3 (sau 1) C.fam.42, 86, 94 si 107 din C.fam.

Pentru dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu acte si proba cu martorii …………… .

Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar, urmatoarele acte: certificatul de casatorie in original, copia certificatului de nastere al copilului minor ………., etc.

Depun taxa de timbru in valoare de si timbrul judiciar in valoare de………………lei.

Data depunerii,

Semnatura,

 

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI……………

Servicii juridice Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Avocat mosteniri! Avocat recuperari creante Avocat divort Avocat despagubiri

Ce spun clientii nostri

Am fost victima unui accident auto în urma căruia am suferit leziuni profunde şi permanente. Partea adversă a epuizat toate mijloacele procesuale pentru a mă împiedica să obţin reparaţia bănească ce mi se cuvenea. Numai abilitatea profesională deosebită şi insistenţa manifestate de avocaţii mei m-au ajutat să îmi fie plătite şi cele mai mici pretenţii legale la care aş fi renunţat de altfel pentru a grăbi judecarea cauzei.Pe calea prezentei îmi exprim gratitudinea pentru răbdarea şi exigentă profesională cu care a fost tratată situaţia mea de către echipa de avocaţi pe care o recomand pe această cale tuturor acelora care împărtăşesc o experienţă asemănătoare.

DUMITRA BLOJU – pensionara

Am fost accidentată pe trecerea de pietoni şi cu toate că eram nevinovată am fost tratată cu insolenţa şi aroganţă de către şoferul a cărui victima am fost. Acest lucru m-a intimidat şi poate că aş fi renunţat uşor să îmi revendic drepturile , mai ales că în profesia mea de medic nu am avut niciodată tangenţă cu instanţele de judecată. Avocaţii care m-au reprezentat m-au ajutat să îmi recapăt demnitatea şi mai ales să îmi recuperez drepturile băneşti care pot face suportabilă situaţia în care mă aflu în prezent. Aduc mulţumiri pe această cale profesionalismului şi tenacităţii acelora care au ştiut şi au obţinut pentru mine sumele de bani reparatorii atât sub aspect material cât şi moral.

IORDACHE MARIANA - medic pediatru

Am investit într-o afacere o suma considerabilă de bani. Cu toate că am fost de bună credinţă, partenerul meu contractual a renunţat brusc, în mod unilateral la convenţia noastră şi mai mult decât atât el a fost acela care m-a acţionat în instanţa să îi plătesc daune , deşi în realitate eu eram cel păgubit. Procesul se anunţa astfel de lungă durata prin epuizarea tuturor căilor de atac legale. Avocaţii mei au analizat cu atenţie şi au interpretat cu măiestrie profesională o clauză din contract care îmi era favorabilă mie şi care a stins litigiul în favoarea mea. Mai mult decât atât, pe lângă valorificarea creanţei ce mi se cuvenea am obţinut şi daune care au reparat nedreptatea care mi se făcuse. Îmi exprim satisfacţia şi mulţumirea că am apelat la avocaţii care m-au reprezentat şi care au analizat cu acurateţe profesională şi inteligenţă documentele procesului aşa încât să nu fiu nevoit să continui judecata.

S.C. MAILA METAL S.R.L.

Sunt tatăl unei fetiţe de 11 ani cu care locuiesc împreună încă de la naşterea acesteia. După divorţul de soţia mea, fetiţa mi-a fost încredinţată de instanţa de judecată. Ulterior, şi celelalte două procese intentate de fosta soţie pentru obţinerea copilului i-au fost respinse. În prezent, mama fetiţei este plecată în străinătate, dar la sfatul domnilor avocaţi ,care m-au ajutat în aceste procese, am păstrat o strânsă legătură cu bunicii materni ai copilei pe care aceasta îi vizitează periodic. Mulţumesc pe această cale avocaţilor mei care au făcut posibilă aflarea adevărului în instanţa şi m-au ajutat să îmi protejez fetiţa. În mod frecvent îi informez pe domnii avocaţi cu privire la performanţele şcolare ale copilei şi le sunt recunoscător pentru prietenia cu care m-au onorat.

DINU AUGUSTIN CONSTANTIN - angajat Metrorex

Copilul meu suferă de o afecţiune astmatică gravă. Soţul meu a părăsit domiciliul conjugal mutându-se la o altă femeie. După procesul de divorţ, acesta a solicitat în instanţa un program de vizitare a băieţelului nostru prin luarea copilului în noua sa locuinţă. Am fost deosebit de îngrijorată de această posibilitate, cunoscând modul de comportare al copilului atunci când se declanşau crizele astmatice nocturne şi de faptul că fostul meu soţ nu s-a implicat niciodată pentru a mă ajuta în aceste împrejurări. Prin acţiunea introdusă se invocau drepturi părinteşti care îi permiteau fostului soţ să ia copilul din domiciliul meu pentru perioade îndelungate de timp. Am primit ajutor competent şi de un profesionalism excepţional din partea apărătorilor mei care au demonstrat în instanţa riscurile medicale la care se expune copilul dacă este luat de acasă, transformând astfel exerciţiul drepturilor părinteşti ale tatălui într-un program de vizitare care acum se desfăşoară la domiciliul meu şi în prezenţa mea. Am deosebită consideraţie pentru efortul profesional al avocaţilor care s-au implicat cu pasiune în rezolvarea drepturilor copilului meu.

CIULEI MADALINA - manager administrativ

Aveti nevoie de un avocat profesionist? Sunati acum la +40788.55.00.57 sau +40721.46.34.31!